Batony z twarogu gotowe w kilka minut? Świetny przepis, na które wystarczą Wam tylko trzy składniki!

Przygotowanie:

  1. Weźmiemy wszystkie składniki, które są nam potrzebne do zrobienia twarogowych batonów i wymieszamy je w misce.
  2. Stworzymy doskonałe ciasto, które wywałkujemy w okrągły kształt i później pokroimy na poszczególne batoniki
  3. Jeśli chcecie, możecie dodać do ciasta szczyptę soli.
  4. Piekarnik rozgrzejemy na 180 stopni.
  5. Batony nasmarujemy jajkiem i posypiemy składnikami (,według smaku, zależy na każdym z nas, czego użyje do posypania batonów)
  6. Pieczemy tak długo aż batony będą złotawe. Chwilę po wyciągnięciu batonów z piekarnika posypiemy tartym serem.

Kontynuuj czytanie artykułu na następnej stronie



Wejdź do dyskusji