Nadzienie to też nic trudnego
Widać już po składnikach potrzebnych na nadzienie, że przygotowanie jest szybkie i proste. Wystarczy zmieszać twaróg ze śmietaną i poźniej dosypać cukier według smaku. Również w tym przypadku należy myśleć o tym, żeby w nadzieniu nie tworzyły się kawałki i idealnie jest, kiedy osiągniemy przyjemnie delikatną konzystencję. Kiedy mamy nadzienie gotowe, możemy przejść do przygotowania samych naleśników.
Jak przygotować naleśniki bez mąki? Tak samo jak te zwykłe
Przygotowania danej pysznoty mają taki sam przebieg jak znane klasyki. Wystarczy patelnia, do której damy trochę oliwy, którą należy rozgrzać. Następnie za pomocą chochli nalejemy ciasto. Naleśnik smażymy z jednej i potem z drugiej strony. Kiedy jest ładnie opieczony, damy go na talerz, posmarujemy nadzieniem i zawinięmy. Ten sam postęp powtarzamy z wszystkimi. W chwili, kiedy wypróbujesz, zakochasz się!
Kontynuuj czytanie artykułu na następnej stronie