Przygotowanie:
- Pokrój wieprzowinę, pokrój na kawałki i dopraw ulubionymi przyprawami
- Ziemniaki obierz, umyj i pokrój na grubsze kawałki
- Połowę ziemniaków poukładaj na dnie naczynia i dodaj przyprawy, jeśli nie chcesz – wystarczy sól i pieprz
- Cebulę należy obrać, pokroić w plasterki i poukładać na ziemniaki w misce
- Kolejną warstwą jest mięso, połowa całości
- Następnie kontynuuj z kolejną warstwą ziemniaków, którą możesz ponownie doprawić, ale nie
- musisz, jeśli tego nie chcesz
- Dodaj plastry cebuli.
- Połóż drugą połowę mięsa na cebuli.
- Wlej bitą śmietanę i resztę przykryj folią aluminiową
- Umieść w piekarniku rozgrzanym na 200 stopni i zostaw piec przez godzinę
Przed samym końcem pieczenia zdejmij folię i zostaw przez chwilę w piekarniku, by wytworzyła się chrupiąca skórka na mięsku. Życzymy Wam smacznego!
Kontynuuj czytanie artykułu na następnej stronie
1 2