Do przygotowania kremu będziecie potrzebować , żeby masło było miękkie. Masło zmieszajcie z twarogiem i tę masę ubijcie. W końcu dodajcie kokos i akuratnie promieszajcie.
Ciasto (biskwitową masę) podzielcie na dwie części. Te jest potrzebne rozwinąć na cienkie plasterki. Polecamy użyć folię. Plasterki smarujcie równomiernie krem. Następuje najcieższa część przepisu – akuratnie i mocno plasterki przewińcie, żeby zrobić roladę. Uważajcie, żeby plasterki się nie porwaly!
Gotowe rolady dajcie do lodówki i potem ich rozkrojcie na dowolnie silne plasterki (polecamy kroić mokrym nożem).
Oczywiście porcje cukru oraz rumu możemy dostosować do smaku! W końcu polecamy roladę owinąć w kokosie. Smaczna jest również z swieżym owocem na przykład z truskawkami albo z bananem.
Zobaczycie, że desert będzie smakować i Waszy goście będą bardzo zadowoloni! Ten desert jest idealnym do kawy.
Życzymy Państwu smacznego!
Kontynuuj czytanie artykułu na następnej stronie