Kiedy opanujecie ten prosty przepis mojej babci na domowy makaron, już nigdy nie kupicie go sklepie!

Przygotowywanie makaronu do zupy jest całkiem prostą sprawą. Na zrobienie takiego makaronu nawet nie będzie Wam potrzebna żadna maszyna. Jeśli jesteście fanami różnych zup, szczególnie rosołów tak samo, jak ja, ten przepis na pewno Was ucieszy. Makaron kupowany w sklepie jest często niewyraźny w smaku i nie trudno go rozgotować. To na pewno dobrze znacie. W tym przepisie najprościej jest dobrze zarobić ciasto i później zostawić go wyschnąć.

Co będzie Wam potrzebne?

  • 1 garnek mąki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka soli

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiejemy, dodamy łyżeczkę soli i w środku zrobimy dołek i damy do niego dwa jajka.

Ciasto najlepiej zarabia się rękoma.

Zarobione ciasto, nie ma się kleić, ma być tęgie i ma mieć we wszystkich miejscach ten sam kolor. Deskę roboczą posypiemy mąką i ciasta staramy się wywałkować naleśniczki.

Kontynuuj czytanie artykułu na następnej stronie



Wejdź do dyskusji