Wybierają się do Was niezaplanowani goście i nie macię czego zaproponować do kawy? Ten desert przygotujecie za zaledwie 10 minut i zakocha się do niego każdy, kto spróbuje!

Do tego kokosowo-rumowego smakołyka zakocha się naprawdę każdy. Często się zdarza, że odezwie się ktoś z znajomych i vy nie macie niczego do kawy w domu albo po prostu macie w niedzielę wieczór apetyt na coś słodkiego. Właśnie do takich sytuacji pasuje ten przepis.

Przepis jest całkowicie prosty i zawiera składniki, które są w każdym domu. Nie musicie się bać, że będziecie musieć szybko do sklepu.

Przyprawy:

  • 600 g masłowych biskwitów
  • 200 g mączkowego cukru
  • 4 łyżki kakaa
  • rum (według apetytu)
  • 400 ml mleka

Napelnienie:

  • 200 g masła
  • parę łyżek miałkiego twarogu (nie jest konieczne)
  • 150 g mączkowego cukru
  • 150 g struganego kokosu

Jak to zrobić?

Najpierw rozmiażdżcie biskwity. Możecie to zrobić woreczkiem i młotkiem albo na przykład w jakimś mikserze kuchennym. Kakao, biswity i cukier zmieszajcie w jednej misce i mleko oraz rum w drugiej. Teraz wmieszajcie płynne ingrediencje do tych do sypania. Akuratnie przemieszajcie, żeby powstała masa.

Kontynuuj czytanie artykułu na następnej stronie



Wejdź do dyskusji