Wypróbujcie świetne sznycle w marynacie musztardowej i możemy Cię zapewnić, że ten rodzaj mięsa już nigdy nie przygotujesz w inny sposób. W kilka minut masz gotowy przysmak, który wszystkich zadziwi!

Każdy nie tylko zna klasyczny sznycel, ale oczywiście go robi. Nie ma w tym nic trudnego. Ale trzeba powiedzieć, że jego smak również nie jest powalający. Jeśli nie przygotowywujesz go z tego powodu, to dobry moment na zmianę. W tym sensie, że możesz przygotować luksusowe kotlety z kurczaka w marynacie z musztardy. To dzięki niej mięso nabiera wyjątkowego charakteru, który pokochasz. Nie wierzysz? Spróbuj i zobacz.

Co będzie Wam potrzebne?

Chcecie wypróbować zupełnie inny i niecodzienny smak? Jeśli tak, to trzymajcie się naszych poleceń i przygotujcie wszystkie składniki, bez których nie możecie zacząć gotować. Podstawą jest mięso z kurczaka, którzy włożymy w marynacie z jakościowej musztardy. Całość tyko doprawimy solą i pieprzem.

Ponieważ chodzi o kotlety, nie możemy zapominać również o panierce z bułki tartej. Potrzebna nam będzie mąka, jajko, odrobina mleka i bułka tarta. To daje ci wszystko, czego potrzebujesz.

Podstawą jest marynowanie mięsa

Od czego zacząć? Oczywiście od mięsa. Mięso z kurczaka najpierw oczyścimy, później pokroimy na mniejsze kawałki. Kiedy jest gotowe, możemy użyć marynaty. Jej przygotowanie jest łatwe, ponieważ wystarczy zmieszać musztardę z niewielką ilością soli i włożyć mięso do tej marynaty. Mięso powinno być marynowane co najmniej 60 minut, dzięki czemu będzie miało smak musztardy.

Następnie zaczynamy panierować. Nie należy myć mięsa po zakończeniu marynowania. Panierowanie jest zwykłe, gdy do jednej miski włożymy mąkę, do drugiej jajko z odrobiną mleka i do trzeciej bułkę tartą. Najpierw włóż mięso w mąkę, następnie w jajko, a następnie w bułkę tartą.

Smaż na oleju lub włóż do piekarnika

Wszystko jest już prawie gotowe. Wystarczy sznycle usmażyć lub włożyć do piekarnika i piec w temperaturze około 200 stopni.



Wejdź do dyskusji