Z mąki, proszku do pieczenia, masła, mleka, cukru i odrobiny soli wyrobimy ciasto, które rozdzielimy na cztery części.
Każdą część rozwałkujemy na wielkość naszej blachy i każdą z tych części pieczemy przez 5 minut na 170 stopni w piekarniku. Te upieczone płaty ostrożnie przełożymy na blat do pracy, by ostygły.
Stopniowo dodawaj do żółtek cukier, mleko i mąkę i mieszaj krem nad ogniem. Pozostaw do zagęszczenia na 1-2 minuty i odstaw od ognia.
Następnie ubij białka na sztywną piankę, którą delikatnie wymieszaj z kremem. Na płaty nakłada się jeszcze ciepły krem.
Czekoladę rozpuścić na parze razem z masłem i równomiernie rozprowadzić na górnej płycie. Całość pozostaw w chłodnym pomieszczeniu, najlepiej na noc.
Smacznego!
Kontynuuj czytanie artykułu na następnej stronie