Koleżanka pokazała mi sztuczkę, dzięki której krojenie arbuza to błahostka. Jestem zauroczona i chce byście ją również znali!

Arbuz jest jednym z najbardziej lubianych owoców, szczególnie w lecie. Ma wiele witamin, zwłaszcza grupy B, ale zawiera także wiele innych pierwiastków, takich jak magnez, potas, wapń, fosfor, żelazo i sód. Jednak jeśli jesteś na diecie, arbuz nie jest idealny, ponieważ zawiera duża ilość cukru.

Arbuz ma jednak tyko 25 kcal na 100g. Zawiera więcej fruktozy niż glukozy, dlatego też jest odpowiedni dla ludzi chorujących na cukrzycę. Arbuz jest odpowiedni dla osób z zapaleniem stawów, miażdżycy, zapaleniem żołądka, zakaźnym zapaleniem wątroby, chorobami wątroby i pęcherzyka żółciowego, niedokrwistości, chorobami serca i na przykład otyłością lub krwawieniem z nosa.

Jeśli zdarza Wam się, że podczas krojenia arbuza jesteście cali brudni, mamy dla Was rozwiązanie. Chodzi o sztuczkę, z którą pokroicie arbuza w minutę i w ogóle się nie ubrudzicie.

Jak kroić arbuza?

  • Najpierw rozetnijcie go na połowę.
  • Odwróćcie go miąższem w dół.
  • Potnijcie na paski.
  • Dodatkowo pokrójcie na paski również w szerz

Smaczego!



Wejdź do dyskusji